maanantai 1. joulukuuta 2008

Vaatimus oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä


Tämä juttu on kirjoitettu 14 01 2007, 10:14

Hyvä päiväkirjani lukija

Rovaniemen hovioikeus käsittelee parhaillaan valitustani Ylivieskan käräjäoikeuden tuomiosta. Oikeustaisteluni on kestänyt lähes kaksitoista vuotta. Jotta päiväkirjani lukijoille olisi täysin selvää, miten asiastani ollaan tietoisia, niin julkistan myös tämän vetoomukseni:

____________________________________________

Rovaniemen hovioikeuden presidentille

Suomi on sitoutunut noudattamaan YK:n Ihmisoikeusjulistusta ja EU:n Ihmisoikeussopimusta. Lisäksi Suomen perustuslaki edellyttää oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Olen pyytänyt Rovaniemen hovioikeudelta asiassani oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä, mikä tarkoittaa oikeudenkäyntiväittämieni perinpohjaista käsittelyä.

Keskusteluista esittelijä Markku Lindqvistin kanssa minulle on jäänyt sellainen kuva, että esittelijä on asiassa niin kaukana oikeudesta ja totuudesta kuin itä on lännestä. Olen joutunut kärsimään Ylivieskan käräjäoikeuden johtavan syyttäjän Sulo Heiskarin rikollisesta toiminnasta jo yli kymmenen vuoden ajan. Jokainen Ylivieskan käräjäoikeuden minua tai yritystoimintaani koskeva päätös on saatu aikaan rikosten avulla.

Olen nyt kansanedustajaehdokkaana enkä varmasti olisi tullut valituksi kansanedustajaehdokkaaksi jos olisin rikollinen.

Lähetän tämän vetoomukseni oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä tiedoksi tasavallan presidentti Tarja Haloselle, joka tunnetaan ihmisoikeuksien puolustajana.

Lähetän tämän vetoomuksen tiedoksi myös EU:n Ihmisoikeustuomioistuimelle, jossa asia on parasta aikaa käsittelyssä.

Lähetän tämän vetoomuksen tiedoksi Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajalle Timo Soinille, koska olen Perussuomalaisen puolueen kansanedustajaehdokas.

Lähetän tämän vetoomuksen tiedoksi myös Oulun läänin maaherralle Eino Siuruaiselle, joka on vastuussa Ylivieskan kihlakunnan johtavan syyttäjän Sulo Heiskarin toiminnasta.

Lähetän tämän vetoomuksen tiedoksi myös tiedotusvälineille mm. YLE:n MOT-ohjelmaan ja YLE:n A-Plus-ohjelmaan sekä Ruotsin televisiolle, mikä on tehnyt minusta jo aineistoa ohjelmaansa varten.

Kalajoella 07.11.2006

(allekirjoitus)

Erkki Aho, kansanedustajaehdokas

Tiedoksi:
Tasavallan presidentti Tarja Halonen
EU:n Ihmisoikeustuomioistuin
Timo Soini, Perussuomalaisen puolueen puheenjohtaja
Oulun läänin maaherra Eino Siuruainen
YLE MOT-ohjelma Martti Backman
YLE A-Plus-ohjelma Johanna Saukkomaa
Ruotsin televisio

Ei kommentteja: