lauantai 28. marraskuuta 2009

Oikeudenkäynti tietämättämme


Asianajotoimisto Helevä & Holmen on toimittanut Ylivieskan käräjäoikeuteen 13.11.1995 haastehakemuksen, jossa se on haastanut PR-Teollisuus Oy:n sekä muun muassa Erkki Ahon, Heino Virran ja Kari Konun oikeuteen irtaimen kauppaan perustuvassa velkomusasiassa ja takaajien vastuuta koskevassa asiassa. Kuvan saat isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.Ylivieskan käräjäoikeus ei ole toimittanut haasteita tiedoksi asianosaisille. Ylivieskan käräjäoikeus on merkinnyt asiakirjaan, ettei muun muassa Aho ja Virta ole saanut haasteita tiedoksi lainkaan. Siitä huolimatta Ylivieskan käräjäoikeus on tehnyt asiassa päätöksen. Menettely on täysin länsimaisen oikeuskäytännön vastainen, koska asia on käsitelty niin, ettei haastetut ole saaneet haastetta tiedoksi lainkaan. Ylivieskan poliisi ei tutkinut asiaa eikä syyttäjä tietenkään nostanut syytettä asiassa.


Valitin asiasta Suomen Asianajajaliittoon. Asianajaja Jouni Vihervalli todistaa itse, ettei ole koskaan tavannut kantelijoita eikä edes puhelimitse keskustellut heidän kanssaan. Siitä huolimatta hän on edustanut asianosaisia heidän tietämättään ja ilman heidän valtakirjaansa. Suomen Asianajajaliitto ei nähnyt asiassa mitään moitittavaa.

Heino Virta todistaa, ettei hän ole antanut valtakirjaa eikä muutakaan toimeksiantoa asianajaja Jouni Vihervallille, varatuomari Paavo M. Petäjälle, asianajaja Matti Himaselle, asianajaja Antti Latolalle ja Veli Päivikkö Ky:lle. Siitä huomimatta nämä ovat edustaneet häntä ilman valtakirjaa ja ilman hänen toimeksiantoaan hänen tietämättään. Poliisi ei tutkinut, syyttäjä ei syyttänyt eivätkä laillisuusvalvojat nähneet asiassa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.

Katso miten olisi tullut toimia
http://www.oikeudenkäynti.fi/tietoa/riita-asiat/

Ei kommentteja: