perjantai 31. heinäkuuta 2009

Prosessihäirikkö Mikko Kovalainen?


Klikkaa hiirellä kuva isommaksi

Olen viimeisen viikon aikana perehtynyt varatuomari Mikko Kovalaisen uhrien tapauksiin. Mikko Kovalainen on hoitanut asiat niin, että hän on voinut rahastaa päämiehensä lähes putipuhtaiksi ja sen jälkeen hän on nostanut useita oikeusjuttuja entisiä päämiehiään vastaan kunnianloukkauksista ja muista vastaavista asioista. Perehdyttyäni Mikko Kovalaisen hoitamiiin asioihin en voi välttyä vaikutelmalta, että Kovalaisen tarkoituksena on ollut yksinomaan rahastus. Jutut ovat minun oikeudellisen tietämyksen perusteella hoidettu kelvottomasti. Kävin myös Tallinnassa tarkistamassa Mikko Kovalaisen toimiston osoitteen mukaisen paikan. Kysymyksessä olikin vain Tallinan pääpostin postilokero.

Olen nyt selvittänyt useita Mikko Kovalaisen hoitamia juttuja, joissa Kovalaisen päämiehet ovat joutuneet Kovalaisen puhdistamiksi ja sen jälkeen Kovalaisen prosessoinnin kohteeksi. Kovalaisen hoitamissa jutuissa on ollut kysymys todella törkeistä rikosjutuista, joiden ratkaisemisen Kovalainen on onnistunut toiminnallaan estämään. Kovalainen on nostanut juttuja entisiä päämiehiänsä vastaan muun muassa kunnianloukkauksista ja vastaavista asioista. Korvausvaatimukset ovat olleet järkyttävän suuria. Onneksi hän on viime aikoina hävinnyt juttunsa ja näin tullee käymään myös jatkossa.

Keskustelin eilen 30.7. eduskunnan oikeusasiamiehen päivystävän lakimiehen kanssa varatuomari Mikko Kovalaisen toimista. Hän kertoi, että heillä on jo tietoa Mikko Kovalaisen toimista ja toiminnasta. Hän käytti mikko kovalaisen-kaltaisista henkilöistä nimitystä prosessihäirikkö. Sovimme niin, että lähetän istuville tuomareille tietoa Mikko Kovalaisen toiminnasta, koska tieto ei välttämättä kulje riittävän tehokkaasti Suomen oikeuslaitoksen sisällä. On kuitenkin selvää, että varatuomari Mikko Kovalaisen mahdollisuudet oikeuslaitoksen ja poliisiviranomaisten väärinkäyttöön pienenevät nyt oleellisesti. Olen erittäin tyytyväinen eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston ottamaan kantaan asiassa. Minulle vahvistui käsitys siitä, että Suomi on palaamassa oikeusvaltioiden joukkoon. Hoidan asioita jatkossa tiiviissä yhteistyössä eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston kanssa.

Varatuomari Mikko Kovalainen on vaatinut oikeusteitse poistettavaksi varatuomarin arvoaan. Korkein oikeus hylkäsi hänen tekemänsä valituksen, minkä Kovalainen oli tehnyt Kuopion hallinto-oikeuden päätöksestä. Kovalainen oli vaatinut myös 600 euron oikeudenkäyntikulujen korvaamista ja että Suomen valtio velvoitetaan palauttamaan arvonimestä maksettu 50 markkaa eli 8.50 euroa ilman korkoa. Kovalainen kokee joutuneensa Suomen eri oikeusastieden harjoittaman vainon ja terrorin kohteeksi. Kovalaisen mukaan Suomi on oikeusoloiltaan sairas.

Näistä osoitteista löytyy tietoja varatuomari kääntäjä Mikko Kovalaisen toiminnasta.

2 kommenttia:

Sam Apatuo kirjoitti...

Onkohan tuo veijari vielä elossa. Viimeksi kun olin tekemisissä hänen kanssaan, hän sanoi ammatikseen oliivinpoimija. Siitä on tosin aikaa jo melkoisesti, ehkä 15 vuotta. Tuskin on elossa enää. Tämä asia kiinnosti vain kun kuulin, että joku on saanut kunnianloukkaussyytteen hänen takiansa. Aika hurjalta kuulostaa. Häntä en nyt voi sanoa täydellisen kunnialliseksi mieheksi ja ammattiylpeyttä omaavaksi.

elättien elättäjä. kirjoitti...

ei kovalainen pyyhi nyt kyllä oikealla kädellä nennee eikä vasemmalla käellä.

ihan tulloo elätit alusta suakka puhtaaks.