maanantai 4. toukokuuta 2009

"Kansa huusi poliisia apuun, mutta mitään ei tehty"

Poliisin toiminta ja poliisihallinto Suomessa ovat joutuneet äärettömän suuren kritiikin kohteeksi. Kauhajoen kouluammuskelua koskevassa jutussa on ilmennyt, että Haapajärven poliisille tuli Matti Saareen liittyvä yleisövihje jo kouluampumista edeltävällä viikolla. Ilmianto oli tehty Internetin kautta Haapajärven kihlakunnan poliisilaitokselle. Kansa huusi poliisia apuun, mutta mitään ei tehty, sanooa uhrien omaisia avustava lakimies Lasse Vuola.

Paaterokin tiesi vihjeistä

Nelosen uutisten mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle toimitettiin heti Kauhajoen koulusurmien jälkeisenä päivänä kansalaisviesti, jossa kerrottiin ampuja Matti Saaren ystävän varoittaneen poliisia iskusta jo päiviä aiemmin.
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero myöntää saaneensa varoitusviestin koulusurmista.
Nelosen uutisten tietojen mukaan viesti ei kuitenkaan päätynyt poliisin menettelyä tutkineelle ryhmälle.Paatero myöntää viestin saapumisen, mutta sanoo Nelosen uutisten haastattelussa ettei muista, millaisiin toimiin viesti johti.

Lainaus Promerit-sivuilta

Suomen sisäisen turvallisuuden pahin riski on poliisihallinnossa.Yrittäjäyhdistykset ovat saaneet postia poliisien tekemistä talouspetoksista. Viestit ovat koskeneet ex-poliisiylijohtaja Markku Salmista ja hänen organisaatiotaan. On merkillistä kuinka Salminen on saanut jatkaa petoksien tiellä aivan 2007 loppuun saakka. Salminen oli ollut merkittävässä asemassa poliisijohdossa jo vuoden 1994 lähtien. Jos poliisiylijohtaja oli syyllistynyt tällaiseen, niin onko millään enää ollut mitään väliä, viesteissä kysytään? Kuinka monta Salmisen alaista on näissä vielä mukana? Salmisen aikaisia poliisijohtajia on vaikka kuinka paljon. Nykyinen poliisiylijohtaja on ollut vasta reilut puoli vuotta uudessa tehtävässään. Voi mennä kokonainen vuosikymmen ennen kuin tämä Salmisen aikainen rosvojoukko saavuttaa virallisen eläkeiän, joten rötöstely jatkunee vielä pitkään?

Varatuomari Mikko Kovalaista suojellaan

Kaisa Suomalainen on tehnyt Espoon poliisille rikosilmoituksen varatuomari Mikko Kovalaisesta. Suomalainen on nimennyt 18 asiakirjaa, joihin tutkintapyynnön mukaan on väärennetty Kaisa Suomalaisen allekirjoitus. Nämä asiakirjat ovat seuraavat:
1. Espoon kihlakunnan rekisteritoimiston todistus 11.9.1996, sisältäen kopion hallituksen vakuutuksesta 2.3.1994 jota koskeva tilintarkastajan allekirjoitus samana päivänä.
2. Ostotarjous sopimuskaavake 22.6.1993.
3. Kaupparekisterin henkilötietojen täydennyslomake 2.3.1994.
4. Yhtiökokouksen pöytäkirja 5.5.1994.
5. Postipankin kuitti 4.2.1994.
6. Helsingin puhelinyhdistys, jäsenliittymän tilaus 30.11.1971.
7. Myyntitoimeksianto 24.9.2987
8. Käsirahasopimus 19.1.1985.
9. Kauppakirja 29.6.1984.
10. Lainhuudatuspöytäkirja/kauppakirja 10.9.1984.
11. Lainhuudatuspöytäkirja/ yhtiökokouspöytäkirja 18.6.1985
12. Hallituksen kokouspöytäkrija 15.1.1985
13. Kaksi valtakirjaa 29.1.1988 ja valtakirja 27.1.1988
14. Hallituksen kokouspöytäkirja 18.6.1985.
15. Perustamiskokouksen pöytärkija 18.6.1985.
16. Vakuutushakemus 29.5.1986
17. Luovutussopimus 21.10.1987.
18. Vuokrasopimus 28.5.1986.
Tutkimattajättämispäätöksen R/4131/03 mukaan tehdyn tutkintapyynnön sisältämästä ei löydy asianomistajan omien epäilyjen tueksi mitään. Tutkimattajättämispäätöksen on allekirjoittanut Espoon poliisi Timo Seppälä.

Erkin kommentti: Olen käynyt 14 vuotta oikeustaistelua saamatta oikeutta ja poliisi on jättänyt kaikki tekemäni rikostutkintapyynnöt asiallisesti tutkimatta. Lähes kaikista tutkintapyynnöissä tutkinnanjohtajana on ollut Ylivieskan poliisi Raimo Ollila. Haapajärven poliisi kuuluu Jokilaaksojen poliisin alaisuuteen, jonka rikostutkinnoista vastuussa on Raimo Ollila. Hän on siis vastuussa myös Kauhajoen kouluammuskeluun liittyvissä asioissa, koska hänen alaisensa on laiminlyönyt tehtävänsä. Myös minun tekemässäni syrjintätutkintapyynnössä Haapajärven poliisi Olli Sikanen teki tutkimattajättämispäätöksen, koska ei laiskuuttaan viitsinyt selvittää asioita. Saman palkan hän sai vähemmällä työllä, kun teki tutkimattajättämispäätöksen.

Omissa asioissani todistusaineistot ovat kiistattomat ja ne ovat nettisivuillani kaikkien ihmisten nähtävissä. Poliisi kuitenkin suojelee rikollisia verovaroilla ja virkavastuulla. Poliisissa on oma kollegiaalinen suojelujärjestelmä. Ylemmät poliisiviranomaiset suojelevat alaisiaan. Minun tapauksessani Ylivieskan poliisipäällikkö Petri Oulasmaata ja Ylivieskan poliisia Raimo Ollilaa suojelee Oulun läänin poliisijohtaja Sauli Kuha ja Oulun KRP:n päällikkö Leila Melander sekä apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Näitä suojelee poliisihallinnon "isä, poika ja pyhä henki" eli isä-Paatero, poika-Paatero ja pyhänä henkenä poliisiministeri Anne Holmlund. Näitä puolestaan suojelevat laillisuusvalvojat ja näitä suojelee perustuslakivaliokunta. Erittäin suuri vastuu on keskustalaisella Tapani Töllillä, joka on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen. Hallintovaliokunta on vastuussa poliisin toiminnasta.
Katso esim. Trukki romutettiin omistajan tietämättä
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/04/trukki-romutettiin-omistajan-tietamatta.html

Perustuslakivaliokuntaan kuuluvat seuraavat kansanedustajat: Kimmo Sasi kok ,Jacob Södeman sd, Tuomo Hänninen kesk, Ulla Karvo kok, Elsi Katainen kesk, Kimmo Kiljunen sd, Esko Kiviranta kesk, Kari Kärkkäinen kd, Elisabeth Nauchler r, Ville Niinistö vihr. Mikaela Nylander r, Tuula Peltonen sd, Veijo Puhjo vs, Tapani Tölli kesk, Tuulikki Ukkola kok, Ilkka Vilajnen kok, Antti Vuolanne sd. Näistä Tuulikki Ukkola ja Kimmo Kiljunen ovat EU-vaaliehdokkaina.

Poliisiministeri Anne Holmlund ei ole vastanut yhteenkään avunpyyntööni. Myöskään polisiiylijohtaja Mikko Paatero ei ole vastannut avoimeen kirjeeseeni eikä yhteenkään avunpyyntööni, vaikka laki edellyttää vastaamista.
Minulle on muodostunut sellainen mielikuva, että poliisiministeri Anne Holmlund on Suomen kaikkien aikojen heikoin, avuttomin, saamattomin ja kyvyttömin poliisiministeri.

1 kommentti:

Ernesti kirjoitti...

Tämä näytelmä alkaa kuvaamaan Sisilian mafian otteita - kylläkin käänteisenä - tässä tapauksessa rikollisorganisaatio on se jonka pitää suojella kansalaisia rikollisuudelta. Tämä tapahtuu Suomessa, maailman puhtaimmassa oikeusvaltiossa.