lauantai 23. toukokuuta 2009

Asianajaja Asko Keränen jätti valituksen tekemättä
Heino Virta lähetti minulle 22.5.2009 kopion valtakirjasta, jonka hän oli antanut 15.7.1996 asianajaja Asko Keräselle. Asia liittyy valituksen tekemiseen PR-Teollisuus Oy:n konkurssista sekä takaajien vastuuta koskevaan asiaan eli juuri niihin asioihin, joista Heino Virta haki Korkeimmalta oikeudelta purkua.

PR-Teollisuus Oy:n konkurssissa pesänluettelon vannontatilaisuudessa 4.7.1996 minä, Erkki Aho, toin asiat selkeästi julki. Kerroin tilaisuudessa käsitykseni konkurssista. Toin esille sen, että konkurssi on laiton, koska kaupat oli purettu eikä loppuselvitystä ollut tehty. Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesällä ei ollut mitään saatavaa, jonka perusteella se olisi voinut hakea PR-Teollisuus Oy:tä konkurssiin. Tilanne oli se, että Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesä oli velkaa PR-Teollisuus Oy:lle. Tilaisuudessa olivat läsnä asianajaja Asko Keränen ja syyttäjä Sulo Heiskari. Tilaisuuden jälkeen asianajaja Asko Keränen pyysi minua kahville ja totesi, että toivottavasti pesänhoitajilla on vastuuvakuutus, sillä hänen mielestään konkurssi on laiton, koska kaupat oli purettu. Minä pyysinkin asianajaja Asko Kerästä hoitamaan valituksen tekemisen Vaasan hovioikeuteen. Minä soitin asiasta myös Heino Virralle, jota ei PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtajana oltu kutsuttu pesänluettelon vannontatilaisuuteen. Heino Virta soitti asianajaja Asko Keräselle, joka laittoi avoimen asianjajavaltakirjan Heino Virralle allekirjoitettavaksi. Virta lähetti allekirjoitetun avoimen asianajovaltakirjan asianajaja Asko Keräselle.

Jostain syystä asianajaja Asko Keränen jätti asioiden hoitamisen kesken ilmoittamatta siitä päämiehilleen. Siksi valitusaika ehti kulumaan umpeen. Asianajaja Asko Keränen jätti asiat hoitamatta eli valituksen tekemättä. Kera Oy:n kehityspäällikkö, ruumiinpesuryhmän johtaja Veikko Anttonen oli sanonut, että he tietävät Asko Keräsestä niin paljon sellaisia asioita, että Keränen ei lähde ajamaan asioita heitä vastaan.

Nyt meillä on esittää kaikelle kansalle todistusaineisto asianajaja Asko Keräsen toiminnasta ja meillä on nyt todistusaineisto siitä miksi emme tehneet PR-Teollisuus Oy:n konkurssipäätöksestä ja takaajien vastuuta koskevasta päätöksestä valitusta Vaasan Hovioikeudelle. Syy on siinä, että asianajaja Asko Keärnen jätti valitukset tekemättä määräajassa ilmoittamatta siitä päämiehilleen. Ylivieskan poliisi Raimo Ollila ja Oulun KRP:n tutkija Tapio Mäkelä ovat jättäneet kaikki rikostutkintapyynnöt asiallisesti tutkimatta.

Ei kommentteja: