keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Kantelu Lapin poliisin Jarno Auvisen toiminnasta

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti

From: Erkki Aho
Sent: Wednesday, September 19, 2018 3:15 PM
Subject: kantelu lapin poliisin toiminnasta
Kantelu oikeuskanslerille
Kantelija Erkki Aho e.ahoky@kotinet.fi
puh.044-3025948
Kantelun kohde: Lapin poliisi Jarno Auvisen toiminta
Minua ei ole kuulusteltu asiassa. Vastapuolta ei ole kuulusteltu asiassa. Minä en ole saanut antaa loppulausuntoa asiassa. Poliisi on toiminut poliisilain, esitutkintalain ja perustuslain vastaisesti. Katson, että poliisi on laiminlyönyt virkavelvollisuutensa törkeällä tavalla.  Vaadin poliisille Suomen lain mukaista rangaistusta ja aiheuttamiaan taloudellisia tappiota korvattavaksi.
Erkki Aho
Sent: Wednesday, September 19, 2018 12:49 PM
Subject: VL: tietopyyntö Lapin poliisille
Tervehdys!

Minä toimin tutkinnanjohtajana ja tein jo päätöksen juttuun. Poliisille ei ole ilmennyt syitä aloittaa esitutkintaa ko. asiassa. Hovioikeuden ratkaisusta tulee valittaa korkeimpaan oikeuteen, eikä asiassa ole muutoinkaan esitetty riittäviä perusteita esitutkinnan suorittamiselle..

Terv.

Jarno Auvinen
rikosylikonstaapeli

Lapin poliisilaitos
Hallituskatu 1 A
96100 ROVANIEMI

Lähettäjä: POL_VP_Lappi_pl_kirjaamo
Lähetetty: 19. syyskuuta 2018 9:22
Vastaanottaja: POL_VP_Lappi_pl_tutkinta_Rovaniemi
Aihe: VL: tietopyyntö Lapin poliisille

Kirjaamosta
Jakelu: tutkinta Rovaniemi

Lähettäjä: Erkki Aho [mailto:e.ahoky@kotinet.com]
Lähetetty: 19. syyskuuta 2018 9:04
Vastaanottaja: POL_VP_Lappi_pl_kirjaamo; kirjaamo@okv.fi
Aihe: tietopyyntö Lapin poliisille

Olen tehnyt Lapin poliisille rikostutkintapyynnön Rovaniemen hovioikeuden tuomareista. Pyydän Lapin poliisia ilmoittamaan minulle kuka toimii asiassa tutkijana ja kuka tutkinnanjohtajana. Tulen antamaan asiassa loppulausunnon. Tiedoksi oikeuskansleri.

Erkki Aho
puh. 044-3025948

Re: kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksesta

From: Erkki Aho
Sent: Thursday, July 26, 2018 4:41 PM
To: rovaniemi.ho@oikeus.fi
Cc: ylivieska-raahe.ko@oikeus.fi ; kirjaamo@okv.fi
Subject: Re: kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksesta

Rovaniemen hovioikeudelle

Valituksen täydennys Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätökseen 18/159 1.6.2018 Asiano: R 18/370 Vastaaja Terttu Kela.

Seuraavia todistusaineistoja en ole voinut esittää Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelle, koska ne toteutuivat vasta Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksen jälkeen.

1.      Kihlakunnanulosottomies Terttu Korte soitti minulle ja tunnusti tekonsa. Hän korjasi 05.6.2018 virheensä tekemällä vapaakuukausipäätöksen heinäkuulle 2018. Siis rikoksesta epäilty tunnusti tekonsa. LIITE 1
2.      Vahinko oli jo ehtinyt tapahtua, sillä minun, Erkki Ahon, eläkkeen suuruus on 1251,00 euroa. Ulosottomies oli perinyt minulta jo 386,26 euroa. LIITE 2. Jäljelle jäi 864.74 euroa.
3.      Minä olin asunut vävyni omistamassa Lankilantien asunnossa. Haastemies oli tuonut minulle asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen. Mielestäni menettely oli outo ja osoitti sen, että vävyni halusi häätää minut asunnosta pois. Hän ei myöskään suostunut vuokrasopimuksen jatkamiseen kahdella kuukaudella jotta olisin saanut raha-asiani järjestykseen. Koska ulosottomies ei antanut vapaakuukautta eikä vävyni joustanut asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisessa, niin jouduin hakkimaan itselleni toisen asunnon. Minun käsitykseni mukaan vävyni toiminta oli pelkkää ilkeyttä. Kesäkuussa jouduin maksamaan kahdesta asunnosta vuokraa ja uudesta asunnosta vielä takuuvuokran. Lankilantien yhtiövastike oli 232.05 euroa ja uuden asunnon vuokra 350 euroa ja takuuvuokra 335 euroa. Nyt menot olivat jo 52.31 suuremmat kuin käytettävissä oleva rahamäärä. Vuokrasopimus liitteenä.
4.      Jouduin maksamaan kesäkuussa molemmista asunnoista sähkö- ja vesimaksut. Elenian 1. lasku 17.41 euroa ja Elenian 2. lasku 39.94 euroa. Vattenfallin 1. lasku 8.06 ja Vattenfallin 2.lasku 10.89, yhteensä 76.30 ja menot olivat 128.61 suuremmat kuin tulot.
5.      Nettilasku oli 39.87 ja puhelinlasku 17.41. Yhteensä 57.28 euroa. Nyt menot olivat 195.89 euroa suuremmat kuin tulot.
6.      Kalajoen Osuuspankkiin jouduin lyhentämään syöpäsairaudesta johtuvia lainoja 242.21 euroa. Lainan takaajana on vaimoni, koska en luottokelvottomana saa pankista lainaa ilman takaajaa. Nyt menot olivat 438.10 euroa suuremmat kuin tulot.
7.      Tilanne aiheutti minulle korkean verenpaineen, jota jouduttiinhoitamaan Oulaskankaan sairaalassa ja Kalajoen terveyskeskuksessa. Taksien omavastuuosuudet, lääkärilaskut tekevät yhteensä 110.00 euroa. Nyt menot olivat 548.10 euroa suuremmat kuin tulot.
8.      Jouduin muuttamaan rahattomana ilman autoa toiseen asuntoon. Suoritin muuton pääasiassa polkupyörällä ja muovikasseilla. Eräälle henkilölle maksoin 50 euroa Kalajoki-näyttelyn ja kirjojen siirtämisestä uuteen asuntoon. Nyt menot olivat 598.10 euroa suuremmat kuin tulot.
9.      Muutto aiheutti myös seuraavia kuluja
- sänky Kirppikseltä 40. 00 euroa
- patja 10.00 euroa
- sängynpeite 15 euroa
- valaisimet 10 euroa
- kohdevalaisin 8.95 euroa
- suihkuverho 5.00 euroa
- pölyimuri 40.00 euroa
- siivousvälineet pesumoppi, roskaharja ja rikkalapio 20.00 euroa
- pesuaineet 20.00 euroa
- pyykinkuivausteline 5.00 euroa
- silityslauta 5.00 euroa
- silitysrauta 5.00 euroa
yhteensä 143.95 euroa. Nyt menot olivat 742.05 euroa suuremmat kuin menot.
10.  Ruokakuluihin meni kesäkuun aikana n. 250.00 euroa. Menot siis olivat n. 1000 euroa suuremmat kuin tulot.

Katson, että minut oli jätetty heitteille ilman rahaa ja vakavasti sairaana,sillä verenpaineeni oli lähellä 250 yläpaine ja alapaine yli 120:nen. Jouduin käymään useita kertoja sairaalassa. Jouduin lainamaan serkultani rahaa jotta pystyin maksamaan laskuja. Lankilantien asunto on yhä edelleen vapaana. Siellä ei asu ketään. Tämäkin osoittaa, että kysymyksessä oli häätö. Tämä on minulle äärettömän raskas asia, koska tyttöni koulutukseltaan diakoni ja vävyni on aikanaan Suomen suurimman lottovoiton 7,2 miljoonaa euroa voittanut henkilö. Olemme sopineet tyttöni ja vävyni kanssa, että emme enää koskaan ole tekemissä keskenään. Tämä merkitsee sitä, että he eivät tule hautajaisiini eivätkä käy haudallani. Minulla on erittäin hyvät välit vaimoni kanssa joka asuu vävyni omistamassa asunnossa. Vaimoni on auttanut minua muuttoasioissa. Vaimo on hakenut avioeroa minusta, koska olisin halunnut vävyni ja tyttöni toimivan toisin vaaliraha-asiassa, jossa he eivät voineet lainata 400 euroa meille kuukaudeksi, kun vaimo sitä pyysi. Nyt vaimo on hakenut minusta avioeroa vaikka hän on kestänyt rinnallani yli 23 vuotta jatkuneen kidutuksen, jonka viimeisin näytös on tämä ulosottomiehen toiminta yhdessä Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksen kanssa.
Kalajoki 26.07.2018
Erkki AHO

From: Erkki Aho
Sent: Saturday, July 21, 2018 12:33 PM
To: rovaniemi.ho@oikeus.fi
Cc: ylivieska-raahe.ko@oikeus.fi
Subject: Re: kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksesta

Rovaniemen hovioikeudelle
Valituksen täydennys Raahen käräjäoikeuden päätökseen 18/159 1.6.2018 Asianno: R 18/370
Asia virka-aseman väärinkäyttäminen
1.      Ulosottomies Terttu Kela on tunnustanut rikoksensa Raahen käräjäoikeuden päätöksen jälkeen ja antanut ylimääräisen vapaakuukauden ulosotosta Erkki Aholle heinäkuun ajaksi. Liitteenä päätös 5.6.2018.
2.      Ulosottomies Terttu Kela on syyllistynyt ulosottokaaren vastaiseen toimintaan ja on tunnustanut tekonsa. Siksi Raahen käräjäoikeuden päätös on väärä. Lisäksi ulosottomies Terttu Kela on toiminut esteellisenä, koska ulosottokaaren mukaan ulosottomiehellä ei saa olla omaa intressiä ulosotossa.
3.      Menettelystä on aiheutunut minulle Erkki Aholle suuria ongelmia, koska vuokranantajani multimiljonääri vävyni ja diakoni-tyttöni eivät joustaneet asunnon vuokrasopimuksen irtisanomisessa, mikä toimitettiin minulle asianajotoimiston toimesta haastemiehen välityksellä. Katson menettelyn täyttävän häädön tunnusmerkistön. Minä jouduin hankkimaan toisen asunnon ja maksamaan lisäksi uudesta asunnosta vuokran ja vuokranennakon. Lisäksi sairastuin korkeaan verenpaineeseen yksin kotona ollessani jolloin olin tyhjässä asunnossa yksin. Jouduin käymään useita kertoja lääkärissä Oulaskankaan sairaalassa ja Kalajoen terveyskeskuksessa, koska verenpaine oli lähellä 250:ttä. Jouduin lainaamaan serkultani rahaa jotta pystyin maksamaan taksikyydin omavastuuosuuden. Asunnossa oli tyhjä jääkaappi ja pakastin, ruokaa ei ollut. Sähkösopimus oli irtisanottu ja käytössäni ollut auto oli myyty. Minun oikeustajuni mukaan minut oli jätetty heitteille ja katson että ulosottomies on osasyyllinen tähän heitteillejättöön. Jouduin muuttamaan toiseen asuntoon ilman rahaa ja ilman autoa. Sain ystäviltäni apua tavaroiden kuljetukseen, mutta pääasiassa suoritin muuton polkupyörällä tavaroita kuljettaen. Eroa hakenut vaimoni auttoi minua vanhan asunnon siivouksessa ja uuden asunnon kuntoon laittamisessa.
Katson, että ulosottomies on syylistynyt kidutukseen, koska ei ole antanut minulle kesäkuussa vapaa kuukautta.
4.      Myöhemmin olen tehnyt diakoni-tyttöni ja multimiljönäärivävyn kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa suostuin heidän vaatimukseensa, että emme olisi enää koskaan tekemisissä toistemme kanssa. He eivät tule hautajaisiini eivätkä käy haudallani.
5.      Tämä kaikki perustuu pitkäaikaiseen kidutukseen jota Suommen valtio ja Kalajoen kunta ja myöhemmin kaupunki on harjoittanut minua kohtaan. Tämä kidutus on alkanut 9.5.1995, kun saattohoitaja Jouni Remes valmisteli törkeää petosta Euronio Oy:n ja Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesän välisiin kauppoihin. Törkeä petos toteutettiin ja törkeä prosessipetos konkurssiasiassa. Varatuomari Paavo m. Petäjä on tunnustanut rikoksensa ja silloinen asianajaja Asko Keränen on tunnustanut rikoksensa. Syyttäjä Sulo Heiskari on toiminut esteellisenä syyttäjänä kaikissa oikeudenkäynneissä, joita on käyty kauppasopimuksista, joissa hän itse oli kaupanvahvistajana.
6.      Katson, että käräjätuomari Sarianna Ervasti toimi esteellisenä, koska hänellä oli ennakkoasenne asiaan. Kävin ennen oikeuden päätöstä keskustelemassa todistajan läsnä ollessa käräjätuomarin kanssa ja asia tuli selväksi. Siksi tein heti asiasta rikostutkinta pyynnön Oulun poliisille, joka töpeksi asiassa pahemman kerran.

Onko Suomi oikeusvaltio? Toimiiko laillisuusvalvonta Suomen lain mukaisesti?
 Terve Juha
Tässä selostus ja todistusaineistot
PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen
 PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 2
 PR-talojen konkurssivyyhti todistusaineistoineen 3

Videot
Erkki Ahon videot ( 8 video)
oikeustoimi ja poliisiblogi
 Minä olen joutunut kärsimään valtion rikollisen toiminnan johdosta neljä konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion, mikä muutettiin ehdonalaiseksi sekä lisäksi seitsemän väärää kunnianloukkaustuomiota. Kaikki tuomiot on saatu aikaan rikollisesti. Rikolliset ovat tunnustaneet tekonsa, mutta minä en saa oikeuta. Olen menettänyt omaisuuteni, yritykseni, maineeni ja olen joutunut olemaan luottokelvottomana yli 23 vuotta. Olen joutunut olemaan rikollisen ulosoton kohteena yli 23 vuotta. Perheeni on rikottu. Avioero-oikeudenkäynti on kesken. Olen menettänyt kaiken mahdollisen. Oikeustaistelustani on 11 banaanilaatikollista asiakirjoja 23 vuoden oikeustaistelun ajalta
Kysymyksessä on kidutusrikos, mikä on kielletty YK.n ihmisoikeusjulistuksessa, Euroopan Ihmisoikeussopimuksessa, Suomen perustuslaissa ja Suomen rikoslaissa.
En saa asioissani esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä. Poliisi ei tutki, syyttäjä ei syytä, oikeuslaitos ei ota käsiteltäväkseen asioitani eikä laillisuusvalvonta näe asioisa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan. Tämä on oikeusvaltio Suomi. Rikoksia peitellään ja rikollisille on annettu syytesuoja. Minä käyn nyt leipjonossa jotta voin elää oikeusvaltio Suomessa.
Kidutus on ihmisoikeuksien vastainen vakava rikos, joka kielletään niin Suomen rikoslaissa kuin myös kansainvälisen oikeuden puolella. Kidutuksen olennainen piirre on se, että tekijän on oltava virkamies, julkista luottamustehtävää hoitava tai julkista valtaa käyttävä henkilö tai julkisyhteisön työntekijä. Jotta teko lasketaan kidutukseksi, rikoksentekijän on käytettävä väkivaltaa pyrkimyksenään aiheuttaa tiettyjä laissa mainittuja seurauksia.
Kidutus on rikoslain mukaan kyseessä, kun edellä mainitussa asemassa oleva henkilö aiheuttaa toiselle voimakasta ruumiillista tai henkistä kärsimystä;
1.      saadakseen hänet tai muun henkilön tunnustamaan tai antamaan tietoja,
2.      rangaistakseen häntä jostakin hänen tai jonkun muun tekemästä tai tekemäksi epäillystä teosta,
3.      pelotellakseen tai pakottaakseen häntä tai muuta henkilöä tai
4.      rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, seksuaalisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden, terveydentilan, uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella.
Kidutuksesta tuomitaan myös virkamies, joka nimenomaisesti tai hiljaisesti hyväksyy alaisensa tai muutoin tosiasiallisessa määräysvallassaan ja valvonnassaan olevan henkilön tekemän, edellä mainitun teon. Nämä alla olevat teot täyttävät kidutuksen tunnusmerkistön.
”Erikoinen isänpäivä – tapon yritys”
 Putkakertomus 20.8.-23.8.2010
Valitus Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksestä
 Lisäksi olen joutunut kahden heitteillepanon kohteeksi, mikä täydentää kidutusrikoksen.
Erkki Ahon Kalajoki-näyttely Tapion Tuvalla
Kalajoki-näyttely Etappi-Kirppiksellä
Kalajoki-näyttelyn synty
 Kultainen ansiomerkki
 Kalajoki-näyttely on nyt uudessa kodissani varastoituna ja vain osittain esillä.
Koska en enää voi asua Kalajoella diakoni-tytön ja multimiljonäärivävyni sopimuksen perusteella niin muutan noin kuukauden kuluessa ulkomaille.
Lisäksi on otettava huomioon, että olin tehnyt oikeudenkäyntiväitteen Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden esteellisyydestä käsitellä asioitani, mutta tämä oikeudenkäyntiväite jätettiin kokonaan käsittelemättä. Näyttää siltä, että tiedonkulku Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa on erittäin huono. Minun oikeustajuni mukaan oikeudenkäyntiväitteeni olisi tullut käsitellä ensin, koska se koski Ylivieska-Raahen käräjäoikeutta.
Vaadin edelleenkin sellaista oikeudenkäyntiä, että Suomen valtio tuomitaan kidutuksesta ja muista rikoksista, kaikki väärät tuomioni puretaan ja aiheutetut valtavat taloudelliset vahingot ja mittaamattomat henkiset kärsimykset korvataan minulle korkeineen.


From: Erkki Aho
Sent: Saturday, July 7, 2018 6:18 AM
To: juha.sipila@eduskunta.fi ; kai.mykkanen@eduskunta.fi
Cc: apu@a-lehdet.fi
Subject: kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksestaFrom: Erkki Aho
Sent: Saturday, July 7, 2018 6:12 AM
To: kirjaamo@okv.fi
Subject: kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksesta

Kantelu viranomaisten toiminnasta ja yli 23 vuotta jatkuneesta yhtämittaisesta kidutuksesta

 

Laitan tähän kantelun alkuun tärkeimmät linkit, jotka ovat myös kantelussa jotta voin varmistua, että ne varmasti avautuvat

 

PR-talojen konkurssivyyhti 1
PR-talojen konkurssivyyhti 2
PR-talojen konkurssivyyhti 3
Erkki Ahon videot ( 8 video)
Tapahtumien taustat ja todistusaineistot
Nämä linkit todistavat yhtämittaisen kidutuksen
Putkakertomus 20.8.-23.8.2010
Valitus Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksestä
Oikeustoimiblogini

jne....

Ei kommentteja: