torstai 20. maaliskuuta 2014

Rikosylikomisario Tero HaapalaPyysin poliisi Heikki Kopperoiselta  lähettämiäni aineistoja jotta voin tarkistaa minkä aineistojen perusteella asiani on tutkittu. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan sähköisesti lähetettyjen aineistojen linkit viranomaisten on avattava. Tämä koskee myös poliisiviranomaisia.

Tässä kopio sähköpostivaihdostamme poliisi Heikki Kopperoisen kanssa

From:
 Erkki Aho
Sent: Thursday, March 13, 2014 2:57 PM
Subject: aineiston toimittamispyyntö

Keskusrikospoliisi Heikki Kopperoinen

Olette tutkineet asia R14/132 ja esitellyt asian valtiosyyttäjä Anssi Hiivalalle, joka on tehnyt päätöksen asiassa 11.3.2004.
Oikeusturvani kannalta on välttämätöntä, että toimitatte minulle aineiston ( tutkintapyynnön) jonka pohjalta olette esitellyt päätöksen. Laillisuusvalvojan mukaan kaikki sähköpostilla lähetetyt aineistot avataan linkkeineen.
Koska aineisto on Teillä valmiina pyydän lähettämään aineiston pikana minulle ensi tilassa.

Kalajoella 13.4.2014
Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston jäsen ( 7.s kausi)
Osoite Lankilantie 25 B5 85100 Kalajoki
gsm 044-3025948

Kopperoisen vastaus

-----Alkuperäinen viesti-----
From: Kopperoinen Heikki POL KRP
Sent: Sunday, March 16, 2014 1:18 PM
To: Erkki Aho
Subject: VS: aineiston toimittamispyyntö

tervehdys!
Olen ollut virkamatkoilla viime viikolla ja osin nyt alkavallakin viikolla. Pyyntönne on käsittelyssä ja aineisto toimitetaan Teille alkavalla viikolla.

Nyt Te rikosylikomisario Tero Haapala olette lähettäneet minulle todistusaineiston, joka todistaa, että Te ette ole avanneet sähköpostitse lähetettyjä linkkejä ja olette toimineet eduskunnan oikeusasiamiehen ohjeen vastaisesti.
Todistusaineisto osoittaa myös sen, että Te ette ole käsitelleet asiaani lainmukaisesti, koska olen toimittanut valtiosyyttäjä Anssi Hiivalalle muun muassa 78 sivua aineistoa, jota Teidän minulle lähettämästä aineistosta ei löydy.


Tässä todistusaineisto asiassa, mikä todistaa sen, että sähköpostitse lähetettyjä linkkejä ei ole avattu.
Olen toimittanut myös kirjallisen todistusaineiston punaisessa mapissa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle ja käynyt asiat hänen kanssaan henkilökohtaisesti sen läpi. Kirjallinen todistusainesto aineisto löytyy siis punaisesta mapista poliisiylijohtaja Mikko Paaterolta.
Tässä selostus käymästämme keskustelusta poliisylijohtaja Mikko Paateron luona.

Kirjallinen todistusaineisto asioissa löytyy myös Kalajoen kaupungin arkistosta, jossa asiakirjakopiot ovat rikoksista todistusaineistona juridisine argumentointeineen.Aineisto on siis olemassa valokopioina jos poliisi vain noudattaa poliisilakia ja esitutkintakia. Aineisto löytyy myös blogeistani, kun vain avaa linkit.

Tiedoksi ja toimenpiteitä varten poliisiyliojohtaja Mikko Paatero, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila, poliisiministeri Päivi Räsänen, oikeuskansleri Jaakko Jonkka sekä tiedostusvälineet.

Kalajoella 20.03.2014

Erkki Aho
Lankilantie 25 B 5
85100 Kalajoki

gsm 044-3025948

Ei kommentteja: