maanantai 16. helmikuuta 2009

Ruusunen vastaan Vanhanen
Uutisointia Hymy-lehdessä

Kirjoitin blogissani Yksyisyyden suoja - Pääministerin morsian http://www.erkkiaho.com/blog/index.php?search=p%E4%E4ministerin+morsian.

Kirjoitin blogissani Ruusunen vastaan Vanhanen oikeusprosessista. Pääministeri Vanhasen oikeudenkäynti oli poliittinen? http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2008/11/pministeri-matti-vanhasen-oikeudenkynti.html

Esitin silloin oman näkemykseni asiasta:

Lain ja oikeuden tuntemukseni perusteella väitän, että hovioikeudessa Helsingin käräjäoikeuden päätös muuttuu. Mielestäni Helsingin käräjäoikeuden päätös on poliittinen päätös.Jos olisin ollut käräjäoikeuden tuomari, joka voi päättää asian yksin, niin tuomio olisi ollut seuraava: Kirjan kustantajalle Kari Ojalalle 90 päiväsakkoa ja oikeudenkäyntikulujen korvaaminen sekä korvattavaksi Matti Vanhaselle 1000 euroa. Susan Ruususelle 30 päiväsakkoa ja oikeudenkäyntikulujen korvaaminen.

Julkisuudessa on otettu asiaan muun muassa seuraavia kannanottoja:


Hovioikeuden tuomio Pääministerin morsian - kirjasta ei vakuuta
http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2009/02/hovioikeuden-tuomio-paaministerin.html


Uutiset Uusi Suomi Pääministerin morsian
http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/paaministerin-morsian-kirja-0

Kritiikkini hovioikeuden päätökseen: Minun lain tuntemukseni ja oikeuskäsitykseni mukaan hovioikeuden päätös on lain- ja oikeudenmukainen. Kuitenkin valtiolle tuomittu rikoshyöty on laskettu virheellisesti liian korkeaksi. Kustannustoiminnassa on kuluja, joita oikeudenpäätöksesssä ei ole huomioitu, koska niitä ei ole esitettykään huomioitavaksi. Siltä osin hovioikeuden päätös ei ole oikeudenmukainen. On erittäin suuri todennäköisyys, ettei korkein oikeus anna asiassa valituslupaa ja miksi antaisi.

Ei kommentteja: