perjantai 10. helmikuuta 2012

Helsingin hovioikeuden päätös Mikko Kovalaisen asiassaMikko Kovalainen haastoi Kaisa Suomalaisen oikeuteen ja hävisi juttunsa Espoon käräjäoikeudessa, mutta sai asian käsittelyyn Helsingin hovioikeudessa. 13.9.2011 hän jäi kantajana saapumatta Helsingin hovioikeuden istuntoon. Minä matkustin turhaan Helsinkiin. Olin varautunut todistamaan Mikko Kovalaista vastaan. Katso
http://ahonblogi.blogspot.com/2011/09/ti-13092011.html

Uusi Helsingin hovioikeudeistunto oli 20.01.2012 ja jälleen kantaja Mikko Kovalainen jäi saapumatta oikeudenistuntoon. Minä varauduin siihen ja lähetin osan todistusaineistoa jo etukäteen Helsingin hovoikeuteen. Katso
http://ahonblogi.blogspot.com/2011/09/ti-13092011.html


Helsingin hovioikeudessa olin varautunut todistamaan nämä asiat
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2012/01/kihlakunnansyyttaja-sari-leppaluoto.html


olin myös vaatinut Helsingin hovioikeutta vangitsemaan Mikko Kovalaisen. Arvasin oikein, että Mikko Kovalainen yrittää luikerrella ja välttää oikeudenistunnon. Niin hän tekikin. Oikeudenpäätöksessä lukee. ”kirjoituksessaan Kovalainen ilmoitti, ettei hän kykene osallistumaan pääkäsittelyyn vakvan sairausesteen vuoksi: ”Kovalaisella oli viikkoa aikaisemmin ollut sairauskohtaus ol uusiutunut niin, että Kovalainen oli pudonnut vuoteelleen ja menettänyt hetkellisesti puhekykynsä ja näkökykynsä toisesta silmästä usean tunnin ajaksi. Kovalainen ei uskaltanut eikä myöskään saanut markustaa, een kuin sairauden syy oli selvitetty. Lääkärinlausunnossa suositeltiin tässä tilanteessa olla lähipivinä matkustamatta Suomeen.”

Minulle kerrottiin, että Mikko Kovalainen oli nähty Helsingissä ennen oikeudenistuntoa, joten Kovalaisen lausunnossa on ollut vastuu kuulijalla ja lukijalla. Helsingin hovioikeutta se ei ollut vakuuttanut. Hovioikeuden mukaan se ei ollut laillinen este oikeudenkäyntiin osallistumiseksi. Kovalainen velvoitettiin suorittamaan Kaisa Suomalaiselle 1.104 euroa korkoineen siitä lähtien, kun kuukausi on kulunut hovoikeuden päätöksen julistamispäivästä. Toisessa jutussa Kovalaiselle tuli maksettavaa 984 euroa korkoineen. Oletan, että Kaisa Suomalainen saa odottaa näitä rahoja melko tovin ja epäilen, ettei koskaan tule niitä saamaan.

Laitoin Helsingin hovoikeuden päätöksen todistusaineistoksi Korkeimpaan oikeuteen tuomionpurkuja varten sekä eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun täydennykseksi. On käsittämätöntä, miten Mikko Kovalainen voi juoksuttaa poliiseja ja oikeuslaitosta yhä edelleen, vaikka todistusaineisto Mikko Kovalaista vastaan on kiistaton.

Ei kommentteja: