tiistai 13. marraskuuta 2012

Videokuvaus tutkinnan apunaJokilaaksojen poliisin app.lle Antero Aulakoskelle, Jokilaaksojen poliisin rikostorjuntayksikölle, poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle, poliisiministerille Päivi Räsäselle ja eduskunnan hallintovaliokunnalle.
Vastauksena app Antero Aulakosken sähköpostiin:
Rikostorjuntayksikkö

Jokilaaksojen poliisilaitoksen rikostorjuntayksikköä johtaa rikosylikomisario Ilkka Piispanen, jonka virkapaikka on Ylivieskan poliisiasemalla. Hänen lisäkseen yksikön päällystöön kuuluvat rikoskomisariot Hannu Mensonen ja Jonny Paananen. Mensosen virkapaikka on Raahen poliisiasemalla ja Paanasen virkapaikka Haapajärven poliisiasemalla. Rikoskomisariot toivat sijoituspoliisiasemien esimiehinä.
Rikostorjuntayksikön päällystön työssä merkittävä osa on pov-tutkinnanjohtajuudella. Vähäisemmissä rikosasioissa tutkinnanjohtajina toimivat myös rikosylikonstaapelit. Rikostorjuntayksikössä on viisi tutkintaryhmää (1+6), joiden johtajina ja varajohtajina toimii rikosylikonstaapeli. Rikostutkijoiden määrä yhteensä noin 35 henkilöä. He ovat vanhempia rikoskonstaapeleita ja rikosylikonstaapeleita. Työhön osallistuu ajoittain myös työ- ja kenttäharjoittelijoita. Päällystön ja rikostutkijoiden lisäksi rikostorjuntayksikköön kuuluu kolme tutkintasihteeriä, joiden virkapaikat ovat Ylivieska, Raahen ja Haapajärven poliisiasemilla. Rikostorjuntayksikkö vastaa rikostorjunnan tehtävistä. Keskeisintä toiminnassa on erilaisten rikosasioiden esitutkinta ja poliisitutkinta. Myös rikoksilta ja onnettomuuksilta suojautuminen ja niiden ennalta estäminen kuuluu rikostorjuntayksikön tehtäviin.

Esitys app. Antero Aulakoskelle ja rikostutkintayksikölle

Esitän, että rikostutkija tulee meille kotiin Lankilantie 25 B 5 ja minä esittelen rikokset, todistusaineiston sekä juridisen argumentoinnin asioille. Rikostutkija videokuvaa esitykseni. Olen valmis asian toteuttamiseen nopealla aikataululla. Voisimme aloittaa lauantaina 17.11.2012. Otetaan lukuisista oikeustapauksista ensimmäisenä käsittelyyn PR-talojen konkurssivyyhdestä jatkaa Naturalla sekä varatuomari Mikko Kovalaisen toiminnalla sekä eläkkeellä olevan rikoskomisario Veikko Tenkulan tapauksella ja sitten muilla asioilla. Tosin PR-talojen konkurssivyyhdestä on jo videotallenteet, mutta koko ajan paljastunut uutta aineistoa. Tässä PR-talojen konkurssivyyhdestä videotallennetta

DVD Mayday from Finland

Pyydän pikaista vastausta asiassa.

Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja  

Ei kommentteja: