torstai 15. marraskuuta 2012

Rikostutkinnan torjuntayksikkö?
Apulaispoliisipäällikkö Antero Aulakoski, tiedoksi rikostorjuntayksikkö Ilkka Piispanen, Hannu Mensonen, Jonny Paananen, poliisiylijohtaja Mikko Paatero, poliisiministeri Päivi Räsänen.

Olen poliittisena päättäjänä ( Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja seitsemännen kauden valtuutettu) huolestunut Jokilaaksojen poliisin ammattitaidosta rikostutkinnassa . Jos olisin jokin rikollinen kuten Jokilaaksojen poliisi ja Ylivieska-Raahen käräjäoikeus ovat tietoisella väärällä toiminnalla minut leimannut ja aiheuttanut minulle valtavia taloudellisia tappioita sekä mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä, niin en varmasti olisi näin suurta kansalaisten luottamusta saanut kunnallisvaaleista jo kymmenien vuosien ajan. Kokemukseni perusteella voin sanoa mielipiteeni Jokilaaksojen poliisin ns. rikostutkintayksiköstä. Mielestäni osuvampi nimi olisi rikostutkinnan torjuntayksikkö. Perustelen asian näillä esimerkeillä, joissa Jokilaaksojen poliisin rikostorjuntayksikön henkilöt Ilkka Piispanen, Jonny Paananen ja Hannu Mensonen eivät ole löytäneet mitään rikosta. Tämä ei voi olla muuten mahdollista kuin että 1. heidän ammattitaitonsa on todella surkea tai
  1. ylhäältä päin on kielletty asioita tutkimasta
    Onko heitä syytä epäillä rikoslain 15 luvun 11 § mukaisesta rikollisten suojelusta?

Esittelen tässä tapaukset

Tapaus 1. PR-talojen konkurssivyyhti

DVD Mayday from Finland

PR-talojen markkinoilta poistaminen


Todistusaineistot ja selostukset tapahtumista löytyy tämän kirjan sivuilta.
Kirjallinen todistusaineisto on Kalajoen kaupunginarkistossa. Jouduin tekemään Kalajoen kaupunginvaltuuston minulta pyytämän selvityksen asioista. Selvityksessä on sivuja 1879 + liitemateriaali. Silloinen valtuuston puheenjohtaja Raili Myllylä esti minua esittämästä valtuutetuille tekemääni selvitystä. Huom. rikoslaki 15 luku 11 §

Erikoinen isänpäivä - tapon yritys

Putkakertomus 20.8.-23.8.2010


Valitus ja purkuhakemus

Miksi kansalaiset eivät saa oikeutta Suomessa – Suomen lähistorian mustat aukot


Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle


Tapaus 2. Jumalisjärven Lohi ay ja Emajoen Lohi Oy – nimismies Vesa Juntunen ja varatuomari Mikko Kovalainen


Siihen liittyvät ja asiaa selventävät asiakirjat ja selostukset

Asiakirjapyyntö

Jokilaaksojen poliisiasiainneuvottelukunta

Tapaus 3.Suomen Natura ja Rahjan saariston Natura Life-ratkaisu

Asiaa on tutkinut tai paremminkin jättänyt tutkimatta Jokilaakojen poliisi Ilkka Piispanen. Hän ei todennäköisesti ole viitsinyt perehtyä asiaan tai sitten hän ei yksinkertaisesti ole ymmärtänyt Naturasta ja sen lainmukaisuudesta yhtään mitään. Asioita ei tutkittu enkä saanut antaa asiassa loppulausuntoa.

Valitus ja purkuhakemus

Tutkintapyyntö Naturasta Jokilaaksojen poliisille

Natura – Markku Sahlstedtin haastattelu

Natura

Kiemurtelu Natura-asioissa jatkuu!

Markku Sahlstedtin asiakirjapyyntö

Tutkintapyyntö Ylivieskan poliisin Raimo Ollilan toiminnasta

Tapaus 4. Oulaisten Kivi ja Veikko Tenkulan tapaus


Tapaus 5. Himangan Osuuspankki ja Heino Yli-Torven tapaus
Tässäkin asiassa tutkimattajättämispäätöksen on tehnyt Jokilaaksojen poliisin rikostorjuntayksikön vetäjä Ilkka Piispanen. Piispanen ei joko ymmärrä lakia tai ei sitten viitsi perehtyä asioihin tai sitten hän suojelee Himangan Osuuspankin johtajaa, pankin lakimiestä, jonka esitutkinnan loppulausunto on kiistaton todistus asioissa. Tämän väärän loppulausunnon perusteella konkurssipesänhoitaja Autio ryhtyi vaatimaan rikostutkintaa asioissa, vaikka olin soittanut hänelle ja kertonut totuuden asioissa. On syytä epäillä Ilkka Piispanen suojelee myös muita poliiseja, jotka tekivät tietoisesti väärän rikostutkinnan, koska olin käynyt Kokkolassa informoimassa tutkijaa ja tutkinnanjohtajaa asiasta. Mielestäni he varmasti tiesivät totuuden asiassa. Rikostutkinnan ja Himangan Osuuspankin lakimiehen väärän lausunnon perusteella syyttäjä nosti syytteen, joka kaatui kaikilta osin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa. Nyt Jokilaaksojen poliisi on jättänyt asian tutkinnan kesken. Heino Yli-Torvi ja hänen poikansa yritys ovat kärsineet valtavia taloudellisia vahinkoja ja mittaamattomia henkisiä kärsimyksiä pankin tietoisen väärän toiminnan johdosta. Minulla on kaikki todistusaineistona kaikki tarvittavat asiaan liittyvät asiakirjat.
OP-Pohjolan yrityskuva ja pääjohtajan toiminta
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2012/08/op-pohjolan-yrityskuva-ja-paajohtajan.html
Huom. Tässä en syytä OP-Pohjolan pääjohtajaa, vaan olen vaatinut häntä toimimaan lain mukaisesti asiassa.
Pyydän vielä välittämään Oulun poliisille tämän vinkin Talvivaaran patoaltaiden rakentamisesta:
Sutta ja sekuntaa

Kalajoella 15.11.2012

Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, seitsemän kauden valtuutettu, kaksi kertaa Kalajoen ylivoimainen ääniharava.

Ei kommentteja: