keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Europarlamentaarikko Ville Itälä


Nykyinen europarlamentaarikko Ville Itälä on ehdokkaana myös tulevissa europarlamenttivaaleissa. Ville Itälä toimi aikaisemmin Lipposen toisen hallituksen sisäministerinä. Pyysin häntä käynnistämään rikostutkinnat niin PR-talojen konkurssivyyhdessä kuin Suomen Natura-asiassakin. Todistusaineistot kummastakin rikosprosessista ovat kiistattomat. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut Ville Itälän toimesta.

Sattumalta tapasin silloisen sisäministeri Ville Itälän Vantaan lentoasemalla 20.9.2001 klo 7.25. Menin keskustelemaan hänen kanssaan ja jälleen kerran toin selkeästi esille molempien rikosprosessien rikoksia. Tein asiasta keskustelun vahvistuksen, jonka lähetin sisäministeriöön Ville Itälälle vahvistettavaksi. Lukuisten pyyntöjen jälkeen sain sisäministeriön vahvistuksen keskustelullemme. Sen päiväys on 8.1.2002 ja diaarinumero SM-2001-776/Tu-411.

Tämä keskustelun vahvistus osoittaa kiistatta sen, että silloinen sisäministeri Ville Itälä tunnustaa saaneensa tiedoksi rikokset. Mitään ei kuitenkaan asiassa tapahtunut ministeri Ville Itälän toimesta. Onko minulla vahvoja syitä epäillä silloista ministeriä virkavelvollisuuksien laiminlyönnistä?

Keskustelun vahvistus meni tiedoksi tasavallan presidentti Tarja Haloselle, pääministeri Paavo Lipposelle, oikeusministeri Johannes Koskiselle ja eduskuntaryhmille, laillisuusvalvojille ja valtakuntasyyttäjävirastolle sekä tiedostusvälineille. Mielestäni tämä prosessi todistaa sen, että Suomi ei ole oikeusvaltio ja vastuulliset henkilöt suojelevat rikollisia ja peittelevät rikoksia. Ville Itälän osalta tämä näyttö on kiistaton.
Onko tästä vedettävä se johtopäätös, että Suomea ei voida palauttaa oikeusvaltioiden joukkoon demokraattisin keinoin?
Mielestäni äänestäjien on saatava tietää mitä ehdokas on tehnyt tai jättänyt tekemättä.

Ei kommentteja: