tiistai 24. helmikuuta 2015

Poliisi Jonny Paananen kieltää selvittämästä tutkintapyyntöjen numeroita

Poliisi Jonny Paananen kieltää selvittämästä tutkintapyyntöjen numeroita

Poliisi Hannu Vainionpää soitti minulle ja sovittiin miten poliisi selvittää Raimo Ollilalle tehdyt rikostutkintapyynöt. Siis sovimme asiat ja menettelytavat sekä aikataulun.

Kun avasin sähköpostini niin poliisi Jonny Paananen oli lähettänyt minulle sähköpostin, jonka mukaan poliisi kieltää poliisi selvittämästä asiaa.

Poliisi Paananen on muuten yksi tutkintapyyntöjen kohde. Hän on siis esteellinen tekemään asiassa päätöstä.


Sent: Tuesday, February 24, 2015 2:22 PM
Subject: VL: kiireellinenLähettäjä: Paananen Jonny POL
Lähetetty: 24. helmikuuta 2015 14:14
Vastaanottaja: Vainionpää Hannu POL
Aihe: VS: kiireellinen


Pyydän poliisia pikaisesti selvittämään kaikki ne minua tai yritystoimintaani koskevat oikeudenpäätökset, joissa syyttäjänä on ollut Sulo Heiskari tai Esa Mustonen. Päätöksen numero ja päätös riittää.

Kyseinen kiireinen selvityspyyntö ei kuulu poliisin toimintavelvollisuuksiin. Poliisilain 9 1 §:n 2 momentin sääntely koskee poliisin antamaa virka-apua yksityiselle henkilölle. Edellytykset virka-avun antamiselle ovat seuraavat:
1) virka-avun pyytämisen taustalla on lakiin perustuva oikeuden toteuttaminen
2) virka-apu on tarpeen, koska yksityistä estetään pääsemästä oikeuksiinsa ja
3) esteen poistaminen edellyttää poliisin toimivaltuuksien käyttöä

Tekemänne kiireellinen selvityspyyntö, ei täytä virka-apuvelvoitteen antamista.  Teillä on itsenäinen mahdollisuus saada pyytämänne tiedot niistä tuomioistuimista, joissa asiaanne on käsitelty. Lisäksi voidaan todeta, että hallituksen esityksessä kyseisen lainkohdan soveltamisesta todetaan, ettei poliisin virka-avun antamisen tarkoituksena ole se, että poliisi antaisi yksityiselle tämän etupiiriin liittyvää työvoima-apua.

Koska kiireelliselle selvityspyynnöllenne ei ole esitetty sellaisia perusteita, jotka velvoittaisivat poliisia toimimaan, niin poliisi ei ryhdy asiassa toimenpiteisiin.

Jonny Paananen, rikoskomisario
Lähettäjä: Vainionpää Hannu POL
Lähetetty: 24. helmikuuta 2015 13:43
Vastaanottaja: Paananen Jonny POL
Aihe: VL: kiireellinenLähettäjä: Reinikainen Tomi POL
Lähetetty: 24. helmikuuta 2015 12:53
Vastaanottaja: Vainionpää Hannu POL
Aihe: VL: kiireellinen

Terve!


tämmöinen oli tullut… kuka noita osais hakea ja kenelle tuo vois kuulua noin niin kuin hommana? En tiedä miksi minun postiin tuo oli tullut

-tomi-

Lähettäjä: Erkki Aho [mailto:e.ahoky@kotinet.com] Lähetetty: 23. helmikuuta 2015 12:02Vastaanottaja: Reinikainen Tomi POLAihe: kiireellinen

VIRKA-APUPYYNTÖ
Pyydän poliisia pikaisesti selvittämään kaikki ne rikostutkintapyynnöt, joissa tutkinnanjohtajana on ollut Raimo Ollila. Päätöksen numero ja tehty päätös riittää. Tarvitsen myös kaikki ne päätökset joissa tutkintapyynnön tekijänä on ollut Erkki Aho tai Heino Virta.
Pyydän poliisia pikaisesti selvittämään kaikki ne minua tai yritystoimintaani koskevat oikeudenpäätökset, joissa syyttäjänä on ollut Sulo Heiskari tai Esa Mustonen. Päätöksen numero ja päätös riittää.
Tarvitsen asiakirjat tuomioiden purkua varten korkeimmassa oikeudessa. ASIA ON KIIREELLINEN.
Erkki Aho
044-3025948


Ei kommentteja: