lauantai 19. heinäkuuta 2014

Halllintovaliokunnan puheenjohtajan avustaja kertoo totuuden

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja osallistui Pudasjärvellä Kukkamekko korkokenkä hiihtoon.

From: Alpo Ylitalo
Sent: Monday, July 14, 2014 10:38 PM
To: Erkki Aho
Subject: Re: Fw: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa

Hei!

Olen tutustunut aineistoon ja tiedän. että poliisi ei voi myöntää tapahtunutta rikosketjua. Jos myöntäisi, oikeusvaltio imago olisi koetuksella,. Samasta syystä oikeusasiamies ja oikeuskangsteri tekevät:  ei anna aihetta päätöksiä.

25. maaliskuuta 2014 8.50 Erkki Aho <e.ahoky@kotinet.com> kirjoitti:
From: Mattila Pirkko
Sent: Tuesday, March 25, 2014 7:54 AM
To: Erkki Aho
Subject: VS: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa

Katsomme, mitä voimme tehdä. EU vaalit kulkevat omaa rataansa, valiokunnan puheenjohtajuus omaansa. Pirkko

Lähetetty Windows Phonesta

Lähettäjä: Erkki AhoLähetetty: ‎25.‎3.‎2014 7:47Vastaanottaja: Mattila PirkkoAihe: Re: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa
Hei Pirkko,
Sinä tiedät varmasti, että kirjalliseen kysymykseen voi vastata mitä ihte tykkää. Siksi niiden tekeminen on turhaa ajan hukkaa.
Esitän, että tämä asia hoidetaan näin:
  1. Sinä sovit KRP:n rikosylikomisario Tero Haapalan kanssa ajan jolloin minä luovutuan todistusaineiston rikoksista Tero Haapalalle todistajien läsnäollessa ja käyn todistusaineiston ja juridisen argumentoinnin läpi tilaisuudessa, jonka pituudeksi arvion 60 minuuttia. Tero Haapalan puhelinnumero on 071 878 6706
  2. Sinä sovit jonkun toisen kansanedustajan kanssa, että tämä kansanedustaja on mukana tilaisuudessa. Teidän tehtävänänne on toimia vain todistajina ja täyttää kansanedustajan tehtävä eli noudattaa lakia ja Sinulla erityisesti huomioon kohteena hallintovaliokunnan puheenjohtajana on poliisin toiminta.
  3. Sinulla ei ole mitään riskiä asiassa, vaan mahdollisuus saada valtava potku EU-vaalikampanjaan. Nouset valtiomiessarjaan vaikka olet nainen.
Terveisin Erkki

From: Mattila Pirkko
Sent: Monday, March 24, 2014 8:36 AM
To: Erkki Aho
Subject: VS: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa
Hei, perehdyn aineistoon. Nopein tapa on tehdä kirjallinen kysymys yhdestä aiheesta ja jatkaa pala kerrallaan. Tätä mieltä lienee Alpokin? Pirkko

Lähetetty Windows Phonesta

Lähettäjä: Erkki AhoLähetetty: ‎24.‎3.‎2014 8:28Vastaanottaja: Mattila PirkkoAihe: Fw: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa
Tervehdys Pirkko,
sähköpostiliikenne takkuaa nyt aika pahasti, kun PPO siirtää sähköposteja Elisalle. Olen lähettänyt tämän alla olevan sähköpostin Tero Haapalalle. Olen keskustellut Alpon kanssa ja olemme tulleet siihen tulokseen, että esittämäni ratkaisu on tehokkain tapa hoitaa asiaa. Siis kaksi kansanedustajaa mukaan todistajaksi. Asian esittely kestää tunnin. Kansanedustajien tehtävänä on vain todistaa aineiston luovutus. Mukaan on tulossa myös tiedotusvälineiden edustajia ja haluan videonauhoittaa tilaisuuden. Näin varmistetaan se, että oikeus varmasti toteutuu. Kysymyksessä on tuomioiden purkamista varten tehty aineisto.
Terveisin Erkki
From: Erkki Aho
Sent: Friday, March 21, 2014 9:18 AM
To: Haapala Tero POL KRP
Subject: Re: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa
Tero Haapala,
Mielestäni nopein ja paras ratkaisu asiassa on se, että minä tuon todistusaineiston Teille Vantaalle huhtikuun ensimmäisellä tai toisella viikolla. Haluan esitellä asiat, todistusaineistot ja esittää juridisen argumentoinnin. Asia vienee aikaa n. 60 minuuttia. Haluan, että esitykseni voidaan videoida todistajien läsnä ollessa. Mikä seuraavista ajankohdista Teille sopii 1. mahdollisuus on 3.4.2014, 2.mahdollisuus 4.4.2014 3. mahdollisuus mikä tahansa päivä viikolla 15.
Pyydän ilmoittamaan sopivat ajankohdan minulle mahdollisimman nopeasti.
Erkki Aho
Lankilantie 25 B 5
85100 Kalajoki
044-3025948
From: Haapala Tero POL KRP
Sent: Thursday, March 20, 2014 10:45 AM
To: Erkki Aho
Subject: VS: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa
Erkki Aho

päätökseni perustuu tutkintapyyntöönne ja mm. päätöksessä mainittuihin blogikirjoituksiin sekä osin aiempaan KRP:lle tiedoksi lähettämäänne aineistoon.

Ystävällisesti

Tero Haapala

Tero Haapala
Linjan päällikkö, rikosylikomisario
Keskusrikospoliisi, Tutkintaosasto
Henki- ja muu vakava rikollisuus
Jokiniemenkuja 4, PL 285
01301 Vantaa
Puh. 071 878 6706

Lähettäjä: Erkki Aho [mailto:e.ahoky@kotinet.com] Lähetetty: 20. maaliskuuta 2014 10:27Vastaanottaja: Haapala Tero POL KRP; Paatero Mikko POL POHA; Mattila Pirkko; Räsänen Päivi SM; kirjaamo@okv.fiAihe: Poliisi laimilyö virkavelvollisuutensa

Rikosylikomisario Tero Haapala
Pyysin polisi Heikki Kopperoiselta aineistoja lähettämiäni aineistoja jotta voin tarkistaa minkä aineistojen perusteella asiani on tutkittu. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan sähköisesti lähetettyjen aineistojen linkit viranomaisten on avattava. Tämä koskee myös poliisiviranomaisia.
Tässä kopio sähköpostivaihdostamme poliisi Heikki Kopperoisen kanssa

From: Erkki Aho
Sent: Thursday, March 13, 2014 2:57 PM
To: heikki.kopperoinen@poliisi.fi
Cc: VKSV@oikeus.fi ; kirjaamo@okv.fi
Subject: aineiston toimittamispyyntö
Keskusrikospoliisi Heikki Kopperoinen
Olette tutkineet asia R14/132 ja esitellyt asian valtiosyyttäjä Anssi Hiivalalle, joka on tehnyt päätöksen asiassa 11.3.2004.
Oikeusturvani kannalta on välttämätöntä, että toimitatte minulle aineiston ( tutkintapyynnön) jonka pohjalta olette esitellyt päätöksen. Laillisuusvalvojan mukaan kaikki sähköpostilla lähetetyt aineistot avataan linkkeineen.
Koska aineisto on Teillä valmiina pyydän lähettämään aineiston pikana minulle ensi tilassa.
Kalajoella 13.4.2014
Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston jäsen ( 7.s kausi)
Osoite Lankilantie 25 B5 85100 Kalajoki
gsm 044-3025948

Kopperoisen vastaus
-----Alkuperäinen viesti-----
From: Kopperoinen Heikki POL KRP
Sent: Sunday, March 16, 2014 1:18 PM
To: Erkki Aho
Subject: VS: aineiston toimittamispyyntö
tervehdys!
Olen ollut virkamatkoilla viime viikolla ja osin nyt alkavallakin viikolla. Pyyntönne on käsittelyssä ja aineisto toimitetaan Teille alkavalla viikolla.
Nyt Te rikosylikomisario Tero Haapala olette lähettäneet minulle todistusaineiston, joka todistaa, että Te ette ole avanneet sähköpostitse lähetettyjä linkkejä ja olette toimineet eduskunnan oikeusasiamiehen ohjeen vastaisesti.
Todistusaineisto osoittaa myös sen, että Te ette ole käsitelleet asiaa lainmukaisesti, koska olen toimittanut valtiosyyttäjä Anssi Hiivalalle muun muassa 78 sivua aineistoa, jota Teidän minulle lähettämästä aineistosta ei löydy.
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2014/02/valtiosyyttaja-anssi-hiivala.html
Tässä todistusaineisto asiassa, mikä todistaa sen, että sähköpostitse lähetettyjä linkkejä ei ole avattu.
Olen toimittanut myös kirjallisen todistusaineiston punaisessa mapissa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle ja käynyt asiat hänen kanssaan henkilökohtaisesti läpi. Kirjallinen todistusainesto aineisto löytyy siis punaisesta mapista poliisiylijohtaja Mikko Paaterolta.
Tässä selostus käymästämme keskustelusta poliisiylijohtaja Mikko Paateron luona.
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2013/06/poliisiylijohtaja-mikko-paateroa.html
Kirjallinen todistusaineisto asioissa löytyy myös Kalajoen kaupungin arkistosta, jossa asiakirjakopiot ovat rikoksista todistusaineistona juridisine argumentointeineen.
Aineisto on siis olemassa valokopioina jos poliisi vain noudattaa poliisilakia ja esitutkintalakia. Aineisto löytyy myös blogeistani, kun vain avaa linkit.
Tiedoksi ja toimenpiteitä varten poliisiylijohtaja Mikko Paatero, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila, poliisiministeri Päivi Räsänen, oikeuskansleri Jaakko Jonkka sekä tiedostusvälineet.
Kalajoella 20.03.2014
Erkki Aho
Lankilantie 25 B 5
85100 Kalajoki
gsm 044-3025948


Ei kommentteja: