keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Esteellisyyden tarkistus ja täydennys valitukseen


Rovaniemen hovioikeudelle asiassa R11/715

Olen saanut Rovaniemen hovioikeudelta seuraavan sähköpostiviestin:

From: rovaniemi.ho@oikeus.fi
Sent: Monday, October 03, 2011 12:29 PM
To: E.Aho
Subject: Asia: asian palauttaminen uudelleen rikostutkintaan


Tiedoksenne ilmoitan, että asia on vireillä Rovaniemen hovioikeudessa dnro:lla R 11/715. Asian valmistelusta vastaavana tuomarina toimii Esko Arponen. Esittelijää jutulle ei vielä ole määrätty.

terveisin

Marja-Leena Pitkäniemi
kirjaaja, Rovaniemen hovioikeus
PL 8210, 96101 Rovaniemi
p. 010 36 41841
palvelunro kirjaamo 0100 86301 (lisämaksuton)
rovaniemi.ho@oikeus.fi

Pyydän Rovaniemen hovioikeudelta vastausta siihen, onko vastaava tuomari Esko Arponen sukua eläkkeellä olevalle Kera Oy:n entiselle varatoimitusjohtajalle Seppo Arposelle. Seppo Arponen liitty nyt käsiteltävään juttuun siten, että Markku Koski tunnusti Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden istunnossa, että Seppo Arponen on sanonut hänelle, että ”Kuule Markku, miksi sinä helvetissä menit mukaan PR-Teollisuus Oy:öön ja vielä hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityshän on markkinoilta poistetavien listalla.” Ravintoillan jälkeen Arponen oli luvannut pelastaa Markku Kosken. Tämän saman asian voi todistaa minun lisäkseni Heino Virta, Tapani Kääntä ja P.A. Kysymyksessä oli siis törkeä petos, koska myyjä oli päättänyt poistaa yhtiön markkinoilta etukäteen. Lisäks kaupanteossa salattiin 48 miljoonan markan pantatut kiinnitykset ja kaupanvahvistus suoritettiin lainvastaisesti. Katso asiakokonaisuus ja avaat myös linkit

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/09/poliisit-ja-syyttaja-janistivat.html

Lisäksi on otettava huomioon se, että onko Kaisa Arponen sukua Esko Arposelle. Kaisa Arposen toiminta on selostettu muun muassa seuraavassa kohdassa ja sitä on syytä epäillä rikolliseksi, sillä soitin ennen oikeudenpäätöstä esittelijä Kaisa Arposelle joten hän vuoren varmasti oli tietoinen, mikä on totuus asiassa.

Järkyttävä oikedenkäyntivirhe
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/05/jarkyttava-oikeudenkayntivirhe-asiassa.html

1. Olen pyytänyt Korkeimmalta oikeudelta, että muutoksenhaun kohteena olevan hovioikeuden tuomioon toimeenpano kielletään. Korkeimmassa oikeudessa asian on ratkaisut esittelijä Kaisa Arponen. Ratkaisu 28.3.2011 diaarinro R2011/263. Esittelijä ei voi lain mukaan yksin ratkaista tällaisia asioita, vaan siihen tarvitaan korkeimman oikeuden tuomarin ratkaisu. Asiakirjan mukaan esittelijä Kaisa Arponen on ratkaissut asian yksin.

2. Sama esittelijä eli Kaisu Arponen on toiminut esittelijänä Korkeimman oikeuden päätöksessä 19.05.2011 diaarinumero R2011/263 nro 1125. Asian ovat ratkaisseet Kitunen ja Koponen ja esittelijänä Kaisa Arponen. Katson, että esittelijä Kaisa Arponen on ollut esteellinen esittelemään asiaa, koska hän on jo ottanut asiaan kantaa täytäntöönpanon kieltämisasiassa.

3. Tilasin korkeimmasta oikeudesta esittelymuistiot. Ensimmäisestä asiasta, jonka esittelijä Kaisa Arponen on yksin ratkaissut, ei ole tehty esittelymuistiota.


ON MYÖS HUOMIOTAVA SE, ETTÄ

1. TUTKIJA JYRKI RAJANIEMI ON KIELTÄYTYNYT VASTAANOTTAMASTA TODISTUSAINEISTOA ASIASSA JA SIKSI RIKOSTUTKINNAT ON TEHTY PÄIN MÄNTYÄ

2. TUTKINNANJOHTAJA JONNY PAANANEN EI OLE TOIMITTANUT SÄHKÖPOSTITSE TOIMITTAMAANI AINEISTOA SYYTTÄJÄLLE ( TÄMÄ VÄITTEENI PERUSTUU SIIHEN TUTKINTA-AINEISTOON,MINKÄ OLEN ASIASTA SAANUT).

3. SYYTTÄJÄ ESA MUSTONEN TOIMI ESTEELLISENÄ SYYTTEEN LAATIJANA, KOSKA OLI ANTANUT JO RAAHEN KÄRÄJÄOIKEUDENISTUNNOSTA VÄÄRÄN LAUSUMAN ROVANIEMEN HOVIOIKEUDELLE.

4. KUN TEIN SYYTTÄJÄN ESTEELLISYYDESTÄ OIKEUDENKÄYNTIVÄITTÄMÄN NIIN SEN LINKIT OLI JÄTETTY TULOSTAMATTA OIKEUDENKÄYNTIAINEISTOON, EIKÄ ASIA KÄSITELTY OIKEUDENMUKAISESTI.

5. ASIAAN OLI YHTÄKKIÄ VAIHTUNUT SYYTTÄJÄKSI KATI ALKULA, JOKA TUNNUSTI OIKEUDENISTUNNOSSA ETTEI OLE PEREHTYNYT TUTKIJALLE JA TUTKINNANJOHTAJALLE TOIMITETTUUN AINEISTOON.

6. APULAISVALTAKUNNANSYYTTÄJÄN SIJAINEN MIKA ILLMAN ON OTTANUT ASIAN KÄSITTELYYN.

Kalajoella 12.10.2011

Erkki Aho
Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Ei kommentteja: