lauantai 17. huhtikuuta 2010

Pikkuperkeleitä ja suojelusenkeleitä


Olen suunnittelut kolmevuotista projektia nimeltään Kalajoki-näyttely. Ensimmäisen vuoden osalta näyttelyn avaus on 3.5.2010.
Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/04/kalajoki-nayttelyn-avaustilaisuus.html

Kalajoki-näyttelyssä on esillä merkittävien kalajokisten puurakennusten pienoismalleja, rakennuksista tehtyjä maalauksia ja rakennuksiin liittyvien henkilöiden ja tapahtumien historia-aineistoja. Muotokuvat tekee taitelija Markku Hakola.
Katso esimerkiksi Elias Simojoen muotokuva http://ahonblogi.blogspot.com/2010/04/pe-16042010.html
Tämän vuoden näyttelyssä on tarkoitus esitellä 10 kalajokisen merkittävän henkilön muotokuvat ja heihin liittyvät rakennukset sekä historiikit.

Kalajoki on oikeushistoriallisesti merkittävä paikkakunta. Kalajokeen liittyy Kalajoen käräjät. Katso http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/11/kalajoen-krjt.html

Kalajoen käräjiin liittyy Paavo Ruotsalainen. Katso http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/paavo-ruotsalainen-ja-kalajoen-karajat.html

ja Niilo Kustaa Malmberg
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/niilo-kustaa-malmberg-kalajoen-pappi.html

Kalajokeen liittyy myös toinen merkillinen oikeustapaus eli Kalajoen kapina. Katso http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/11/kalajoen-markkinakapina-esimerkki_19.html

Kalajokeen liittyy kolmas merkittävä oikeusasia eli Ylivieskan kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskarin toiminta. Katso

Erikoinen isänpäivä - Erkki putkassa
http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=19

Osa 1
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle.html

Osa 2
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_23.html

Osa 3
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/11/kantelu-eduskunnan-oikeusasiamiehelle_7837.html

DVD-dokumentti youtubessa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

Avoin kirje poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/02/avoin-kirje-poliisiylijohtaja-mikko.html

Laamanni näki, vaan ei huomannut
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/laamanni-naki-vaan-ei-huomannut.html

Mielestäni syyttäjä Sulo Heiskari on oikeushistorian pahimpia tapauksia kahdella eri vuosituhannella. Se on eräänlainen ennätys alallaan, mitä on todella vaikea rikkoa. Sulo Heiskarille on annettu myös ikuinen porttikielto Suomen suosituimmalle leirintäalueelle eli Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueelle. En tiedä toista vastaavaa kieltoa. Kun Sulo Heiskari toimi Kalajoen nimismiehenä, niin kansalaiset käänsivät nimismiehen toimistoa osoittavan kyltin kohti pizzeria Mamma Leonea. Kansalaiset olivat sitä mieltä, että nimismiehen löysi työaikanakin paremmin pizzeriasta kantapöydästään kuin työpaikaltaan.
Ylivieskan käräjäoikeuden pitkäaikainen lautamies R.N. todistaa, että syyttäjä Sulo Heiskari oli lukuisia kertoja pöhnässä oikeudenistunnoissa. Heiskarin työmaajuopottelu ei ollut mikään salainen asia, vaan yleisesti viranomaisten hyväksymä käytäntö. Kun kävin Oulun lääninhallituksen poliisiosastolla, niin poliisitarkastaja oma-aloitteisesti kysyi minulta, että ”eikö se Heiskari ole jo vähentänyt ryyppäämistään?”

Minulla ei vielä ole Sulo Heiskarista valokuvaa, jonka voisin antaa taitelijalle malliksi muotokuvan maalausta varten. Ajattelin, että valtakunnansyyttäjävirastosta voisi löytyä sellainen valokuva Sulo Heiskarista, jota voidaan käyttää muotokuvamaalauksessa mallina. Siksi käännyn nyt tässä asiassa valtakunnansyyttäjäviraston puoleen. Jos valtakunnansyyttäjävirastossa ei ole sellaista valokuvaa Sulo Heiskarista, niin minä voin tiedustella asiaa myös Hannele Heiskarilta, Sulo Heiskarin vaimolta. Hannele on innokas pyöräilijä ja varmaan pyörälenkillä tavatessamme voin tiedustella häneltä Sulon valokuvaa.

Tavoitteena on saada vuoden 2011 Kalajoki-näyttelyn vetonaulaksi Sulo Heiskarin muotokuva ja rakennuksena pizzeria Mamma Leone. Maalaus olisi tavallista suurempi, koska haluan maalaukseen mukaan myös oikeus- ja poliisihallinnon pikkuperkeleet ja suojelusenkelit. Heidän nimiä esiintyy esittämissäni linkeissä. Pari kuitenkin voin mainita. Ylivieskan poliisi Raimo Ollila voidaan maalata pikkuperkeleeksi, jolla on kippurahäntä ja sädekehä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske voitaisiin maalata suorahäntäiseksi pikkuperkeleeksi. Maalauksen nimeksi tulisi Pikkuperkeleitä ja suojelusenkeleitä. Näin ikuistettaisiin suomalaisen oikeushallinnon tila ja tekijät 2000-luvulla jälkipolville nähtäviksi. Maalauksesta tulisi vetonaula pitkäksi aikaa pysyvään Kalajoki-näyttelyyn, mikä on aikanaan tarkoitus siirtää isompiin tiloihin. Erikoista Kalajoki-näyttelyssä on myös asiaa valaisevat historiikit eli todistusaineistot ko. henkilöiden toiminnasta. Pikkuperkeleitä ja suojelusenkeleitä maalaus antaisi kuvan jälkipolville oikeusvaltio Suomesta. Todistusaineistoin kerrotaan miten Suomessa toimii oikeus- ja asianajajamafia sekä kollegiaalinen virkarikollisten suojelujärjestelmä.

Kalajoella voitaisiin tulevaisuudessa järjestää vuosittain Kalajoen käräjät, joissa humoristiseen, mutta asialliseen tyyliin käsiteltäisiin suomalaisia oikeustapauksia. Vuonna 1998 järjestimme Kalajoen käräjät, joiden aiheena oli Natura. Silloin Kalajoen käräjät saavuttivat suuren yleisön ja tiedotusvälineiden suosion. Silloin oikeus teki oikeuden- ja lainmukaisen päätöksen Suomen Natura-asiassa. Valitettavasti Suomen oikeuslaitos ei ole vieläkään voinut tunnustaa virheitään, vaikka todistusaineistot ovat kiistattomat. Katso tutkintapyynnön sisältö on tässä
http://naturansalat.blogspot.com/2009/05/huomautus-ja-vaatimusteksti-14-3042009.html

sekä tästä
http://naturansalat.blogspot.com/2009/12/torkea-petos-ja-poliisirikokset-seka_23.html

Lähetän tämän viestin tiedoksi myös oikeusministerille ja perustuslakivaliokunnalle, jotta oikeusministeriö voisi varata määrärahan seuraavaan budjettiin Kalajoen käräjien järjestämiseksi. Kalajoen käräjien aiheena voisi olla raiskaustuomiot Suomessa. Yhtenä esimerkkinä voisi olla vaikka hovioikeuden tuomio. Siinä lievennettiin raiskaajan tuomiota, koska raiskauksen kesto oli niin lyhytaikainen.

Kalajoella 17.04.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Ei kommentteja: