maanantai 30. marraskuuta 2009

Saattohoitajien toiminta


PR-Teollisuus Oy:n hallitus irtisanoi toimitusjohtaja Jouni Remeksen työsopimuksen, kun selvisi, että Remes oli toimiessaan Kera Oy:n kirjallisen suosituksen perusteella Alavieskan Puurakenne Oy:n talouspäällikkönä, tehnyt konkurssiin menneen Alavieskan Puurakenne Oy:n tilauskannasta väärät laskelmat ja näin harhauttanut ostajia noin 15 miljoonan markan virheellä. Tilauskanta ei ollutkaan 26 miljoonaa markkaa, vaan 11-12 miljoonaa. Myyntikate ei ollutkaan 6,5 miljoonaa markkaa vaan 5000 markkaa. Kaiken lisäksi Jouni Remes oli eliminoinut keskeisimmän rahoittajan rahoituskuvioista tekemällä tämän kanssa sopimuksen muiden osakkaiden tietämättä, että Kera Oy:tä ei tulla käyttämään rahoittajana perustettavassa yhtiössä. Miksi Kera Oy vaati tällaista sopimusta kirjallisena? Yhtiön tulevista osakkaista kukaan ei osannut aavistaa, että Jouni Remeksen laskelmat olivat täysin pielessä. Uskottiin siihen, että hän yhtiön talouspäällikkönä ja Kera Oy:n kirjallisesti suosittelema henkilö toimii oikein ja luotettavasti. Jouni Remes teki laskelmia samanaikaisesti myös niin sanotulle haamukilpailijalle jotta kauppahintaa saatiin hinattua pilviin. Tämä haamukilpailija oli Torkkeli Financial Service Ab Oy. On täysin selvää, että kauppasopimus on syntynyt petollisella tavalla ja kauppasopimus on kohtuuton. Menettely täyttää selkeästi petoksen tunnusmerkistön, koska myyjän eli Kera Oy:n selkeä tavoite oli PR-talojen markkinoilta poistaminen.

Jouni Remes pyrki PR-Teollisuus Oy:n toimitusjohtajana estämään yrityksen rahoituksen saannin. Remes esti toiminnallaan PR-Teollisuus Oy:n suurimman osakkaan Uhtua Wood Oy:n rahoituksen. Pankinjohtaja ottikin yhteyttä Uhtua Woodin johtohenkilöihin ja pyysi heitä ryhtymään toimenpiteisiin Jouni Remeksen erottamiseksi.
Myös Kera Oy:n ruumiinpesuryhmä teki aktiivisesti töitä PR-Teollisuus Oy:n markkinoilta poistamiseksi. Kera Oy teki rikosilmoituksen Uhtua Wood Oy:stä ja PR-Teollisuus Oy:n johtohenkilöistä koskien kansainvälistä rahanpesua. Sen jälkeen tietoa levitettiin aina Saksaa ja Japania myöten.
Oikeuskanslerille lähettämässään vastineessa Kera Oy:n kehityspäällikkö ja ruuminpesuryhmän vetäjä Veikko Anttonen toteaa, että hän ehti varoittaa toimitusjohtaja Jouni Remestä ja kunnanjohtaja Antti Karvosta ennenkuin hän sai Interpol/Helsinki tarkistuksen tietoonsa. Rahanpesuilmoitus Uhtua Wood Oy:n ja PR-Teollisuus Oy:n osalta oli siis aiheeton, mutta Kera Oy levitti tietoa totena ympäri maailman.

Vihdoinkin Remekselle lopputili

Heikko rahoituksen hoito oli herättänyt PR-Teollisuus Oy:n pääosakkaan Uhtua Wood Oy:n huomiota jo kesän 1995 aikana. Jos asian ilmaisee ilmeikkäämmin niin Remeksellä ja Uhtua Wood Oy:llä oli mennyt sukset pahemman kerran ristiin. Usko Jouni Remeksen kykyihin ja tahtoon hoitaa asioita rehellisesti oli mennyt. Remes nautti enää PR-Teollisuus Oy:n hallituksen puheenjohtajan kansanedustaja Markku Kosken luottamusta. Markku Kosken käytös oli muuttunut kesän aikana ratkaisevasti. Hän oli neuvottelut paljon Kera Oy:n ja Arsenal Oy:n Sipolan kanssa. Tuntui kuin hänet olisi aivopesty. PR-Teollisuus Oy:n hallitus antoi saattohoitaja Jouni Remekselle lopputilin.

Alla ote Kera Oy:n varatoimitusjohtaja Seppo Arposen kirjeesta KTM:n hallitusneuvos Sakari Arkiolle








Kera Oy:n kiristys

Markku Koskella oli Jouni Remekselle seuraaja valmiina. Hän oli Kera Oy:n ja Arsenal Oy:n suosittelema ja vaatima henkilö, konsultti Stig Weckström. Weckström oli omasta mielestään vertaansa vailla oleva henkilö. Kertomansa mukaan hän oli vain kerran elämässään epäonnistunut. Kaikki mitä hän oli tehnyt oli suurta menestystä. Koski uhkasi, että jos emme suostu Stig Wckströmin palkkaamiseen toimitusjohtajaksi, niin Kera Oy ja Arsenal Oy hakee PR-Teollisuus Oy:n konkurssiin. Stig Weckströmin palkkavaatimus oli 5000 markkaa päivä + arvonlisävero sekä juoksevat kulut kuten matkat, majoitus ja päivärahat. Jouduimme suostumaan Kera Oy:n kiristykseen. Stig Weckström ilmoitti PR-Teollisuus Oy:n pikkujoulussa pienessä sievässä yrityksen vientisihteerille tanssilattialla, että hänen tehtävänään on ajaa yritys hallitusti alas. Weckströmin tavoitteena oli ajaa yritys konkurssiin tammikuun 1996 loppuun mennessä.




















Weckströmille lopputili

Uusi PR-Teollisuus Oy:n toimitusjohtaja Stig Weckström ei saanut ajettu yritystä konkurssiin tammikuun loppuun mennessä, koska yrityksen tilauskanta oli erittäin voimakas ja tehdas pyöri ajoittain jopa kolmessa tuurissa. Alavieskan kunta oli aktiivisesti mukana PR-Teollisuus Oy:n alasajamisessa. Pöytäkirjojen mukaan neuvotteluita on käyty 6.2.1996 Oulussa ja 17.6.1996 Ylivieskan Arsenal Oy:n tiloissa. Siellä Weckströmin tekemän muistion mukaan paikalla oli Oulun Arsenal Oy:n johtaja Seppo Jääskeläinen, Ylivieskan Arsenal Oy:n johtaja Juha Juntunen, Alavieskan Puurakenne Oy:n konkurssipesänhoitaja Antti Latola, Kera Oy:n kehityspäällikkö ja ruumiinpesuryhmän johtaja Veikko Anttonen, Alavieskan kunnanjohtaja Aarne Karvonen ja Alavieskan kunnan elinkeinoasiamies Terttu Korte. Paikalla ollut konsultti Stig Weckström edusti sekä Trio Leadership Oy:tä ja PR-Teollisuus Oy:tä. Tuossa kokouksessa päätettiin ajaa PR-Teollisuus Oy konkurssiin.

Toimitusjohtaja Stig Weckström soitti minulle tuosta kokouksesta ja pyysi kutsumaan yhtiön hallituksen koolle vielä samaksi illaksi. Wecktsröm ilmoitti kokouksen aiheeksi yrityksen konkurssihakemuksen jättämisen. Weckström tuli Ylivieskasta takaisin tehtaalle PR-Teollisuus Oy:n osakkaan Timo Viitamaan ja Tapio Rasmuksen kyydissä. Weckström oli kertonut heille, että PR-Teollisuus Oy:llä on yhteyksiä rahanpesijöihin.
PR-Teollisuus Oy:n hallitus kokontui seuraavalla viikolla ja erotti konsultti Stig Weckströmin. ”Eronsa” jälkeen konsultti Stig Weckström lähetti minulle, Erkki Aholle, faksin, jossa hän Markku Kosken toimeksiannosta haluaa 5.3.1996 klo 14.00 mennessä saada tietää, kuka on yhtiön mahdollinen rahoittaja. Markku Koski pyysi eroa itse. Hän ei jäänyt odottamaan erottamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti